Как една песен обиколи света и се превърна в химн на локдауна

#JerusalemaDanceChallenge е предизвикателство, което предизвика фурор в социалните мрежи

15.11.2020 | 16:40 Редактор: Ралица Братанова

В условията на пандемията една песен зарази хиляди потребители на социалните мрежи. Южноафриканският хит "Jerusalema" вдъхнови мнозина и се превърна в едно от най-интересните предизвикателства през годината. 

Хиляди хора танцуват на звуците, а клиповете се превърнаха в истински фурор.

Песента на южноафриканския диджей се появява в края на миналата година и само за няколко месеца завладява света, точно както пандемията Ковид-19 и заразява всички с ритъма си. 

Хитът печели световна слава и е гледан над 185 милиона пъти в Youtube. По-късно песента се превръща и в глобално танцово предизвикателство. През февруари тази година анголска танцова трупа създаде видео #JerusalemaDanceChallenge, което показва танцови движения към песента. 

В годината на коронавируса видеоклипът се превърна в бягство от стреса и страха от заразата. Почти за една нощ много хора от полицейските управления в Африка до свещениците в Европа публикуваха свои собствени видеоклипове за танци, които повтарят хореографията. 

Видеоклиповете с предизвикателството носят послание за надежда. Хора от всякакви националности и професии се включват в ритмичните движения. 

По време на карантината, предизвикателство носи радост в скучната рутина на хората. А видеоклиповете се споделят от милиони. 

Предизвикателството е известно като универсален химн на единството, пример за това как танцът сплотява в тези времена дори и с маска на лицето. 

Стопкадър: Youtube

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
5 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
На човекму е нужна Надежда и веднага се хваща за нея дори и да е песен :) Сигнализирай за неуместен коментар