Майката на Мъск - успешен диетолог, модел и инфлуенсър

Мей конкурира сина си по постижения

09.12.2020 | 10:38 Редактор: Ивет Арабова
Майката на Мъск - успешен диетолог, модел и инфлуенсър

Изобретателят и бизнес магнат Илън Мъск е известен като изпълнителен директор на компаниите PayPal, Tesla Motors и SpaceX. Но преди да започне да прави електрически автомобили и да изстрелва ракети в космоса, той е израснал в Южна Африка с майка си Мей Мъск. Освен Илън, Мей е отгледала още две успешни деца – неговите брат и сестра Кимбъл и Тоска. 72-годишната Мей е живяла живот, който по очарование се конкурира с постиженията на Илън.

Тя е супермодел

Мей започва да се занимава с професията на модел на 15-годишна възраст. Тя казва пред Vanity Fair: "Бях известна много преди Илън да стане известен“. След като навърши 60 години, Мей стана още по-успешна, след решението си да спре да си боядисва косата. Със стилната си, шокиращо бяла коса, тя успява да си намери много повече работа в модната индустрия. Тя е била рекламно лице на Virgin America, била е на корица на различни модни списания и се появява във видеото "Haunted“ на Бионсе.

Тя е диетолог

Мей притежава две магистърски степени, едната по диетология, а другата по хранителни науки. Тя изгражда успешна диетологична практика в Южна Африка, а след това възстановява кариерата си, когато се премества в Канада на 40-годишна възраст. Мей напълнява през 30-те си години и през 90-те години успява да свали около 50 килограма, като се фокусира върху по-здравословен избор на храни като бобови растения, зеленчуци и кисело мляко. Въпреки това тя е била наясно колко трудно е да поддържа теглото си особено защото има апетит към сладкото и се изкушава от лакомства.

Тя е хит в социалните медии

Мей опровергава стереотипа, че възрастните хора не разбират от социални медии. Нейната активност в Instagram предизвика интереса на агенцията IMG Models и те я поканиха да подпише договор именно с тях. Мей признава, че връзките, които е създала чрез Facebook, са ѝ помогнали много в кариерата на модел. Освен това тя използва Twitter, за да гради кариера като диетолог.

Цялата статия четете в Tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК