Мъск е напът да изпревари Зукърбърг по богатство

Състоянието му се покачи с 15 млрд. долара след включването на Tesla в S&P 500

17.11.2020 | 10:36 Редактор: Радостина Димитрова
Мъск е напът да изпревари Зукърбърг по богатство

Седмицата е изпълнена със събития за Илън Мъск. Милиардерът даде положителен тест за коронавирус, неговата компания SpaceX изпълни важна мисия съвместно с NASA, а в понеделник стана ясно, че производителят на електромобили Tesla ще стане част от индекса S&P 500.

Последните новини насърчиха ръста в богатството на предприемача. 49-годишният Мъск е напът да стане третият по богатство човек в света, изпреварвайки Марк Зукърбърг, след като състоянието му се повиши с над 15 милиарда долара, предаде Bloomberg.

Tesla, чиито акции приключиха търговията на цена от 408,09 долара в понеделник, поскъпвайки с 14% на борсата в Ню Йорк, увеличи състоянието на Мъск до 117,5 милиарда долара, става ясно от индекса Bloomberg Billionaires. Богатството на Мъск се повишава с 90 милиарда долара през тази година - най-големият ръст в класацията на 500-те най-богати хора в света.

Tesla ще бъде включена в S&P 500 на 21 декември след месеците спекулации и временното забавяне. Компанията ще бъде най-голямата, присъединила се към индекса в неговата история, пише Bloombergtv.bg.

В събота Мъск написа, че "най-вероятно" има лека форма на Ковид-19 и симптоми на "лека настинка". В неделя той заяви, че няма симптоми. В същия ден четирима астронавти бяха изпратени на Международната космическа станция с кораб, построен от Space Exploration Technologies Corp. на Мъск.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК