7 начина да се разтоварим от стреса

Хобитата могат да помогнат на психическото ни здраве

24.11.2020 | 23:00 Редактор: Ивет Арабова
7 начина да се разтоварим от стреса

2020 година беше много напрегната за всички нас и е напълно нормално да изпитваме чувства като умора, тъга, тревожност и т.н. заради пандемията от коронавирус и карантината, която последва. В моментите, в които ви е тежко и искате да се успокоите, може да се заемете с някои полезни хобита. Те влияят добре на психическото здраве. Вижте кои са, според американския "Cosmopolitan".

1. Четете книга

Няма по-хубав начин да избягате от реалността и да се разсеeте от това да започнете да четете някоя интересна книга. Така ще се фокусирате над нещо друго, ще мислите за персонажите и сюжета, ще се вълнувате от това какво предстои да се случи на следващите страници.

2. Изпробвайте нова рецепта

Много хора започнаха да готвят повече по време на карантината, тъй като прекарват доста време вкъщи и намират свободно време. Намерете някоя интересна и вкусна рецепта и изпробвайте своите кулинарни умения. Така ще работите с ръцете си и това също може да ви успокои.

3. Изгледайте урок за гримиране

В YouTube e пълно с уроци, които показват как да си направите професионален и стилен грим. Момичетата могат да изгледат някое клипче и да пробват да се гримират по този начин. После да си направят селфита и да се похвалят с резултата.

4. Изтеглете си нов сериал

Също както книгата, сериалът ще ви разсее от вашите проблеми, ще се потопите в един нов свят и ще мислите за нещо друго. Ако си пуснете сериал сред дълъг и натоварен ден, това ще намали стреса, предава Teenproblem.net.

5. Плетете

Няма по-хубаво време от зимата да се научите да плетете. Така може да си направите стилен аксесоар или дори да подарите на близки и приятели шалове или чорапи, които сами сте оплели.

6. Направете преход

Природата е истински лечител. Ако сте тъжни, стресирани и напрегнати, изберете някоя екопътека и отидете в планината. Физическата активност ще ви помогне да разпуснете, а и ще се насладите на невероятни гледки.

7. Подредете стаята си

Звучи като нещо досадно и изморително, но може да ви е интересно. Ако отдавна не сте подреждали стаята и гардероба си, сега е времето за това. Ще може да разчистите стари вещи, да намерите интересни предмети от миналото, както и дрехи, които сте забравили да носите. А и може да сложите коледна украса след това.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК