Любимата физиономия за снимки на Мелания е рибешката уста

"Така визията добива сексапилен вид", казва експерт по езика на тялото

01.10.2020 | 14:02 Редактор: Ивет Арабова
Любимата физиономия за снимки на Мелания е рибешката уста

Селфито отдавна намери място в речника ни и постепенно всеки от нас започна да се учи как да позира пред камера. Независимо дали сами ще си правите снимка, или ще оставите тази задача на друг, то правилното заставане е от изключителна важност за лайковете в социалните мрежи. 

Някои от нас предпочитат да остават в сянка по време на групови снимки, докато други търсят централното място сред приятелите си, за да може хората да забележат първо тях.

Това, което Мелания Тръмп обича да прави, е така наречената рибешка уста. Физиономията може да бъде забелязана на много от официалните ѝ снимки, направени през последните 15 години.

Обикновено използвана от звездите по червения килим, рибешката уста е лицева поза, при която горната и долната устна са съвсем леко разделени и разтеглени в почти незабележима усмивка. Името идва от приликата с устата на рибата. Интересното е, че това е една от най-добрите пози за пред камера. 

"Така визията придобива доста сексапилен оттенък", казва експертът по езика на тялото Трейс Браун пред InStyle. По този начин устните изглеждат по-големи от обикновено. Тя добавя, че супермоделите са любители на този вид усмивка, защото по този начин не привличат внимание към лицето си, а оставят критиците да се фокусират върху дрехите. 

Цялата статия четете в Tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК