5 ползи за здравето от рутината

Създава структура в живота ни

10.09.2020 | 23:18 Редактор: Ралица Братанова
5 ползи за здравето от рутината

Рутината е част от живота ни. Въпреки че се бунтуваме срещу нея, тя е неизменна спътница в нашето ежедневие и това всъщност никак не е лошо за здравето и психиката ни. 

Мразим рутината си, чувстваме се сякаш тя ни убива, прави живота ни скучен и еднообразен. Стремим се да я разчупим, да не се ограничаваме без да си даваме сметка, че реално рутината и подредеността в живота и ежедневието ни помагат за намаляване на стреса в нашите тела. Рутината има своите немалко ползи за тялото. Ето някои от тях.

Рутината ни прави по-ефективни 

Когато имате установена рутина в ежедневието си, вие знаете в общи линии как ще протече то. Така сте по-организирани, подредени в мислите и действията си, което пък ви прави по-продуктивни в работата и личния живот. 

Рутината намалява необходимостта от постоянно планиране

Планирането на ангажиментите, работата, свободното време и почивките може да окаже голям стрес върху тялото и психиката ни. Когато имаме известна рутина в живота си, тя помага за намаляване на голяма част от това планиране, което повишава хормоните на стреса.

Създава структура в живота ни

Животът е някак по-спокоен и подреден, когато е структуриран. В него има логическа подредба, която подрежда и нашите емоции. Това пък от своя страна води до баланс в тялото, от който то така силно се нуждае в напрегнатото ежедневие и силен стрес.


Останалите ползи от рутината вижте на Az-jenata.bg.

 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК