23 години от смъртта на принцеса Даяна, издигат нейна статуя

Смъртта ѝ на 36-годишна възраст в катастрофа винаги е била заобиколена от мистерия

31.08.2020 | 14:30 Редактор: Искра Ангелова
23 години от смъртта на принцеса Даяна, издигат нейна статуя

Лятото на 1997 г. винаги ще се помни с трагичната смърт на Лейди Даяна Спенсър. В нощта на 31 август светът беше шокиран от преждевременната загуба на Принцесата на народа, съобщава вестник Диарио де Севиля.

Смъртта ѝ на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа на Моста "Алма" в Париж, заедно с партньора ѝ Доди Ал-Файед, винаги е била заобиколена от мистерия, подхранвана от множество конспиративни теории , възникнали около обстоятелствата на съдбовното събитие.

23 години по-късно паметта ѝ все още е жива, още повече в сърцата на синовете й - принцовете Уилям и Хари. Връзката между двамата братя не преминава през най-добрия си момент, както заяви самия Хари в интервю за ITV, но те загърбиха различията си и направиха изявление, с което да отдадат почит на майка си, информира БГНЕС.

На 1 юли следващата година, в деня, в който майка им би навършила 60 години, те ще открият статуя, която са поръчали преди три години за отбелязване на тази годишнина. Събитието ще се проведе в градината Сукен, която е пред двореца Кенсингтън, място с голяма символика, тъй като именно там принц Хари и Меган Маркъл позираха пред камерите минути след обявяването на годежа си.

Не за първи път по-малкият от синовете ѝ отдава специална почит. Децата на лейди Ди и принц Чарлз, въпреки че са без нея повече от две десетилетия, често я споменават и в документалния филм "Диана, нашата майка: живот и наследство", излязъл през 2017 г. по случай 20-годишнината от смъртта ѝ, за първи път те открито говорят за нея и силното емоционално преживяване от загубата ѝ в толкова млада възраст.

"След двадесет години, в които не мислех за това и две години тотален хаос, не знам какво не е наред с мен", признава Хари, който очевидно преживява по-емоционално липсата на майка си.

"Направете добро, като не очаквате нищо в замяна, знаейки, че един ден някой може да направи същото за вас" – това е една от най-известните фрази на принцеса Даяна и именно нея Хари възроди през 2019 г. и сподели в мрежата със своите последователи. И той, и съпругата му Меган Маркъл отдадоха почит на Даяна по този начин, предизвиквайки фурор с този вдъхновяващ цитат, който някога завладя хиляди хора. 

Всъщност, Уилям и Хари неведнъж са признавали, че това е една от най-вдъхновяващите фрази на майка им. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК