Сините сливи подпомагат отслабването и укрепват костите

Плодът помагат при анемия и прави храносмилателна система здрава

19.07.2020 | 08:49 Редактор: Александра Иванова
Сините сливи подпомагат отслабването и укрепват костите

Редовната консумация на сини сливи спомага за укрепването на костите и белите дробове. Те помагат при анемия, вкусни са и можем да ги хапваме през цялата година. Има редица причини да ги направим част от нашата здравословна диета. 

Сушени или пресни плодовете им съдържат желязо, дават ни енергия, без да предизвикват пикове в нивата на кръвната захар. Подпомагат и отслабването, като правят храносмилателна система здрава.

Сливите могат да ви помогнат да намалите риска от появата на запек. Плодовете съдържат съединение наречено сорбитрол, което действа слабително. Също така са богати и на фибри, за които знаем, че благоприятстват храносмилането. 

Имат и високо съдържание на калий. Калият е много важен минерал. Той е електролит, участващ в редица метаболитни процеси в организма. Важен е за доброто храносмилане, елиминирането на излишните течности, регулирането на сърдечния ритъм, нервните и мускулните импулси и кръвното налягане. Тялото ни не синтезира калий, затова трябва да си го набавяме чрез храната.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК