Алое вера ускорява растежа на косата и се грижи за скалпа

Добре е да се комбинира в маска с жълтък или витамин Е

02.07.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Алое вера ускорява растежа на косата и се грижи за скалпа

Гелът от алое вера се състои от незаменими съединения, които помагат на косата да расте здрава и силна, грижейки се и за кожата на скалпа. В домашните маски за коса го комбинираме с жълтък или витамин Е. Защо да му се доверите и как да го ползвате?

Насърчава растежа на косата

Витамините и минералите в алоето играят важна роля за растежа на косата. Алое вера съдържа много витамини, включително витамин С, за който се знае, че подпомага растежа на косата. Също така е богато и на минерали като цинк, желязо, калций, които също ускоряват растежа на косата и подобряват състоянието ѝ.

Спомага за синтеза на кератин

Основен протеин в косата, който е отговорен за здравето ѝ, е кератинът. Алое вера съдържа 20 от 22 незаменими аминокиселини в него, сред които метионин и лизин, които са много ефективни за синтеза на кератин.

Здрав скалп без пърхот

Алое вера може да помогне за облекчаване на себореен дерматит или пърхот, поради неговите незаменими свойства срещу суха кожа. Нанесено върху кожата на скалпа, алое я овлажнява в дълбочина и възстановява.

Как да ползвате алое вера срещу косопад и да подобрите общото състояние на косата?

Маска за коса с алое вера и кокосово масло за дълбоко подхранване

Комбинирайте 1 с.л. гел от алое с 1 ч.л. мед и 2 с.л. кокосово масло. Ако косата ви е по-суха може да я нанесете в корените и по дължината ѝ, ако не е чак толкова суха, нанесете само по дължината. Оставете я да действа 30 минути и измийте косата си както обикновено.

Сок от лук и алое вера

Лукът е едно от най-добрите натурални средства срещу косопад. За да подсилите косата си, ще ви бъдат необходими равни количества сок от лук и гел от алое вера. С получената смес намажете скалпа си и оставете да действа 30-40 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК