Как да поддържаме косата си с естествени средства?

Алое вера, лимон и какво още можете да използвате

18.06.2020 | 06:00 Редактор: Наталия Тотева
Как да поддържаме косата си с естествени средства?

Много са природните средства, с които можем да стимулираме растежа на косата си, както и заздравяването ѝ . Вижте някои от тях:

Алое вера

Алое вера отдавна се използва като терапия при косопад. Алоето успокоява скалпа и кондиционира косата. То може да намали пърхота и да отпуши космените фоликули, които могат да бъдат блокирани от излишното омазняване. Можем да прилагаме чист гел от алое вера върху скалпа, както и да използваме шампоан и балсам със съдържание на алое.

Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа мастни киселини, които проникват вътре в косъма и намаляват загубата на протеини от косата. Кокосовото масло може да се използва преди или след измиване на косата, в зависимост от вида й.

Рибено масло

Консумацията на омега 3 мастни киселини може да подпомогне косата отвътре, пише puls.bg. 

Приемането им заедно с антиоксиданти помага за подобряването на плътността и диаметъра на косата. Освен това намалява косопада.

Женшен

Приемът на добавки от женшен може да насърчи растежа на косата чрез стимулиране на космените фоликули.

Лимон

Пресният лимонов сок или лимоново масло подобряват растежа на косата. Лимоново масло може да помогне за здравия скалп. Нужно е да се нанесе пресен лимонов сок върху скалпа и косата 15 минути преди измиването с шампоан.

Можете да използваме и етерично масло от лимон, разредено в базово масло като маска за коса.

Снимка: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК