Ще ни се яде по-малко, ако се храним здравословно?

Вкусовите рецептори се възстановяват, когато ядем здравословно, те влияят на усещането за ситост

22.06.2020 | 06:00 Редактор: Александра Иванова
Ще ни се яде по-малко, ако се храним здравословно?

Вярвали ли сте, че преминаването от фаст фууд към здравословни храни ще ви накара да ядете по-малко? Оказва се, че е възможно. Вкусовите рецептори се възстановяват, когато ядем здравословно. Това твърди авторът на книгата "КетоДиета" Василий Генералов.

Вкусовите рецептори са отговорни за количеството храна, която човек изяжда. Те влияят на усещането за ситост. Ако рецепторите престанат да работят нормално, човек започва да се храни повече и повече. Причината за този неуспех може да се крие в качеството на храната, обяснява Василий Генералов, предаде БГНЕС.

"Съвременните полуфабрикати съдържат достатъчно много различни консерванти. Всичко това са химически нюанси, които влияят на рецепторите. Конспиративната теория се състои в това, че колкото по-нисък е прагът ви на вкусовите усещания, толкова по-изгодно е за компаниите, защото вие консумирате по-голямо количество храна и харчите повече", каза Василий Генералов.

Възможно е да възстановите вкусовите си рецептори, но за това ще трябва да изоставите продуктите, които действат като наркотици, причинявайки хранителна зависимост.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК