Спанакът поддържа нивата на кръвната захар и намалява риска от астма

Той е изключително полезен и пълен с витамини и минерали

10.06.2020 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова
Спанакът поддържа нивата на кръвната захар и намалява риска от астма

Всички знаем, че трябва да се храним здравословно и че добре балансираната диета е ключова не само за теглото, а и за цялостното ни физическо състояние. Дамите обаче трябва да бъдат още по-внимателни в избора си на продукти и задължително да включат следните храни:

Спанак

Може би не всяка от вас обича спанак, но този зеленчук е изключително полезен и пълен с витамини и минерали. Съдържа магнезий, който облекчава синдромите на ПМС, подкрепя костите, поддържа нивата на кръвната захар и намалява риска от астма.

Ленено семе

То е богато на омега-3 мастни киселини, които са важни за здравето на сърцето и за поддържане на кръвната захар. Лененото семе съдържа антиоксиданти и подпомага храносмилателната и отделителната система.

Червени боровинки

Освен че са вкусни, червените боровинки всъщност могат да ви предпазят от сърдечни заболявания, кариес и до известна степен от инфекции на пикочните пътища. Това е така, защото съдържат определени фитонутриенти, а техните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства ви предпазват от множество заболявания.

Вижте цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК