Да превърнеш маските за лице в моден тренд

Нанси Пелоси впечатли с предпазните средства, които са съобразени с дрехите ѝ

19.05.2020 | 14:23 Редактор: Тодор Петров

Предпазните средства се превърнаха в необходимост по време на пандемията от Ковид-19, но това не спря политици и модели да ги превърнат в забележителен аксесоар.

Добре позната с безупречния си стил, председателката на Камарата на представителите на САЩ - Нанси Пелоси, за пореден път доказа, че притежава усет за мода. Пелоси демонстрира отговорност към епидемиологичната обстановка в страната, носейки предпазни средства. Те обаче всеки път са в тон с облеклото ѝ. 

А дизайнерските ѝ решения не останаха незабелязани от водеща политическа фигура в Съединените щати. Хилари Клинтън поздрави Пелоси за добрия вкус, като качи нейна снимка в своя профил в Instagram. 

Първата жена президент на Словакия - Зузана Чапутова, също печели симпатии, съчетавайки маската с тоалета си. От началото на пандемията модната тенденция бързо набра популярност. А дизайнерите откликнаха и създадоха свои линии. 

"Живанши" пусна колекция от маски и шапки, чиято цена е над 400 евро. Дизайнер от Италия пък се вдъхнови от предстоящия летен сезон и създаде сет от бански и маска. Идеята за така нареченитe трикини се родила на шега, но след пост в Instagram заваляли съобщения от желаещи да направят поръчка. 

По време на пандемията и тежката криза, която предизвика тя, не всеки може да си позволи купуването на подобен тип аксесоaр. Тук на помощ идват влогъри в Youtube, които показват нагледно как всеки може да създаде необикновена маска от стари дрехи.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Снимка: Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК