Kои вещи трябва да почистваме ежедневно?

По този начин можем да се предпазим от инфекция

03.04.2020 | 22:44 Редактор: Ивет Арабова
Kои вещи трябва да почистваме ежедневно?

В условията на пандемия от коронавирус, причиняващ болестта Ковид-19, е много важно всеки човек да спазва максимална хигиена, както лична, така и в дома си. Само така можем да намалим разпространението на заразата и да се предпазим от инфекция.

Някои предмети в ежедневието изискват щателно почистване и дезинфекциране, за да ограничим разпространението на патогени, но има и предмети, които е необходимо да почистваме абсолютно всеки ден.

Кои са тези неща в ежедневието ни, които трябва да свикнем да почистваме всеки ден без изключение?

1. Клавиатурата на компютъра или лаптопа.

2. Чаршафите.

3. Бутилката за вода. Ако ползвате стъклена или пластмасова бутилка за вода, мийте я всеки ден. Избягвайте досегашното изплакване, защото то не е достатъчно, дори да сте пили само вие от тази бутилка.

4. Пръстените на ръцете ви. Въпреки миенето на ръцете, замърсяванията могат да останат под пръстените. Ето защо трябва не само да сваляте пръстените, докато миете ръцете, но и да дезинфекцирате самите пръстени със спирт всеки ден.

5. Телефонът.

6. Чашата ви за кафе. Ако си имате чаша, в която пиете само вие, вероятността да пропускате редовното ѝ миене е голяма. Много от хората просто изплакват чашата си, защото само те пият в нея. Това не ги предпазва от инфекции и зарази.

7. Гъбите за миене на чинии.

8. Дистанционните за телевизора и климатика.

9. Дръжките на вратите, включително не вътрешните интериорни врати.

10. Душът и кранчетата в банята.

Вижте останалите вещи на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК