Дезинфекция на телефона: Използвайте спирт или антибактериален сапун

Не подценявайте почистването на личните вещи

03.04.2020 | 14:05 Редактор: Наталия Тотева
Дезинфекция на телефона: Използвайте спирт или антибактериален сапун

Неизбежно е да излезем да пазаруваме хранителни стоки от магазина, възможно е да ни се наложи да отидем и до аптека. Дори да сме сигурни, че не сме докосвали никакви повърхности, вероятността това действително да е така е много малка. 

Изследвания показват, че телефоните ни са преносители на милиони бактерии. Това важи с пълна сила във време, в което човечеството страда от Ковид-19. Подценяването на дезинфекцията на личните ни вещи, включително телефона, може да бъде опасно за здравето.

По данни на Световната здравна организация коронавирусът може да живее върху гладки и лъскави повърхности до 4 дни. Точно такива са повърхностите на телефоните ни.

Сапунът и водата са едни от най-добрите начини да изчистим вирусните частици от себе си, дрехите си и повърхностите наоколо. Те обаче са врагове на електрониката и много бързо могат да повредят смартфона ни.

Със спирт от 70% можем да почистваме телефона си всеки ден. Нужен ви е памучен тампон, напоен със спирт. Изстискайте го добре и почистете добре цялата повърхност на телефона или лаптопа.

Добре е да изключите мобилното си устройство, докато го чистите и да го включите след като спиртът се е изпарил.

Можете да използвате и антибактериален сапун. Намокрете с вода микрофибърна кърпа. Втрийте в нея сапун, изстискайте водата от кърпата, така че да не капят капки от нея. Започнете да втривате сапунения субстрат в повърхността на телефона. Изсушете накрая.

Четете повече по темата в Az-jenata.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК