Ген.-майор Мутафчийски - най-популярният човек в социалните мрежи

Съществува Facebook група с името "Генералът казва"

23.03.2020 | 19:46 Редактор: Наталия Тотева

Въпреки разпространяваща се пандемия у нас и сериозните мерки, които бяха наложени, все пак успяваме да запазим чувството си за хумор.

Обект на забавни колажи в Интернет е началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Как един военен придоби популярност в социалните мрежи? 

Само за седмица лекарят от ВМА се превърна в най-известния човек в държавата. Една от най-популярните шеги с ген.-майор Мутафчийски е свързана с хит на попфолк сензацията Джорджано. Творчеството на младежа вдъхновява потребителите. И колажът е готов – Джорджано отива на купон, но не така смята генералът. 

Часове след появата на т.нар. меме, Мутафчийски го коментира на един от редовните си брифинги.

В дигиталното пространство генералът забранява още на пролетта да настъпва, иска лична карта на Сънчо и коментира играта на футболиста Валери Божинов. В колажите дори непобедимият Чък Норис покорно свежда глава пред шефа на Оперативния щаб. 

На 8 ден от карантината в страната вече е създадена и Facebook група "Генералът каза".

Като повечето неща у нас, и образът на военния лекар обединява, но и разделя – някои го критикуват, а други го виждат като спасител на нацията. 

Самият Мутафчийски твърди, че неочакваната популярност не му харесва, но въпреки това приема с чувство за хумор шегите за себе си. В социалните мрежи има и залози кога най-известният хирург в държавата ще погледне към политиката.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК