Ген. Мутафчийски във Facebook творчеството (+ГАЛЕРИЯ)

Десетки колажи "Да не излиза" заляха социалните мрежи

23.03.2020 | 10:40 Редактор: Тодор Петров

Фигурата на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски се превърна в основна за страната ни през последните седмици. Председателят на Националния оперативен щаб, който всеки ден съобщава колко са заразените с Ковид-19  и какво е тяхното състояние, както и какви мерки предприема държавата, спечели уважението на много хора, които до този момент не го познаваха като личност. 

Много малко са  тези, които са наясно колко впечатляваща биография има професорът, към когото в момента са насочени очите на цялата нация. Ген.-майор проф. д-р Мутафчийски е специалист по военна хирургия, а докторатът му е на тема "Взривни травми". Освен това е главен лекар на Въоръжените сили на Република България. Участвал е в няколко мисии зад граница – в Бежанския лагер Радуша, в Кербала и в Афганистан. Говори английски и руски и има над 200  научни публикации в медицински издания.

И това е само малко част от впечатляващия път, който е извървял до момента.

На фона на всички стряскащи данни и апелът му хората да бъдат сериозни и дисциплинирани, седейки си вкъщи, в социалните мрежи се появиха десетки колажи със снимки на генерала, които по хумористичен начин правят бегъл опит да разведрят общото настроение. За целта хората използват различни реплики от песни, стихотворения и известни мисли,  на които генералът отговаря с категоричното "Да не излиза"

Извънредното положение у нас и по света налага това да стоим вкъщи, да бъдем отговорни и да пазим себе си, а по този начин и близките си. Дори и в създалата се ситуация обаче, е хубаво, че поне във виртуалното пространство, където предимно комуникираме в момента, подобни колажи разведряват общото настроение. Защото , както е казал геният на нямото кино - Чарли Чаплин, "дори ден без усмивка, е загубен ден". 

Представяме ви някои от най-култовите колажи, които Facebook творчеството роди през последните дни и отново апелираме – бъдете #ОтговорниВкъщи.

Автор: Божила Симова

Снимки: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
Не знам колко е на вътре във въоръжените сили , но е кореннопоклонник на ГЕРБИ ПО СПЕЦИАЛНО НА БОЙКО БОРИСОВ , правете си корекциите. Сигнализирай за неуместен коментар