Без публика на ревюто на Армани заради коронавируса

Всичко ще се предава на живо в сайта на световния бранд

24.02.2020 | 15:11 Редактор: Искра Ангелова
Без публика на ревюто на Армани заради коронавируса

Коронавирусът застигна и модата!

През последните няколко дни заразата стигна и до Италия, където само за часове починаха трима души от вируса, тръгнал от Китай. Броят на заразените пък постоянно се повишава и според жители в страната, паниката започва да се покачва. Засега заразата се разпространява само в северна Италия, в частност регионите Ломбардия и Венето.

Бързото разпространение на коронавируса накара дизайнера Джорджо Армани да затвори вратите на своето модно шоу. Той обяви, че ще предава дефилето си на живо в интернет, за да може да опази здравето на своите фенове и модели.

"Шоуто ще се проведе при затворени врати заради последните събития в Италия, свързани с коронавируса. Всичко ще се предава на живо в сайта на Armani. Моля ви, не идвайте на шоуто този следобед", се казва в официалното изявление на модната къща, информира tialoto.bg.

Това е първият път, в който 45-годишният дизайнер прави шоу без публика. Все пак, от италианската модна асоциация съобщиха, че няма нужда от подобни крайни мерки, но всяка модна къща е свободна да прави това, което сметне за добре.

Всички други дефилета, насрочени за неделя, се проведоха по план. Сред тях бяха Dolce&Gabbana, както и тосканската марка DROMe. Креативният ѝ директор Мариана Росати не смята, че има причина за паника.

"Много съжалявам за случилото се. Знам, че не може да се предскаже и, разбира се, трябва да бъдем внимателни. Но мисля, че се всява доста голяма паника, за която няма достатъчно основание", казва Росати пред "Telegraph".

Тя добавя, че се надява хората да не се поддават на страха и да се насладят на прекрасните дизайни и хубавите емоции. Молитвите ѝ явно бяха чути, тъй като за шоуто на DROMe всички столове бяха запълнени.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК