От световната кулинарна кухня: Chef Емил Минев

Един от най-успешните готвачи на планетата е българин

03.02.2020 | 10:10 Редактор: Тодор Петров

Изминалата седмица предложи на всички ценители на кулинарното изкуство у нас истинска наслада - както за сетивата, така и за ума. Тазгодишното издание на професионалния форум за висша кулинария "Гастрономикс 2020" събра на едно място шеф готвачи от световна класа. 

Сред тях беше и chef Емил Минев – един от най-успешните готвачи в света и наш сънародник, заставал начело на едни от най-реномираните ресторанти с три звезди "Мишлен" в Англия, Дубай, Япония и Малдивите. 

Единствено екипът на Bulgaria ON AIR успя да улови chef Минев, дошъл директно от Лондон за специален мастър клас у  нас. На сцената той приготви вегетарианско ястие, изцяло базирано на лук, и ни разказа за пътя си към успеха.

От няколко години насам chef Минев се е посветил на академична дейност, стоейки начело на най-известната кулинарна академия - Le Cordon Bleu в Лондон. 

"Винаги за мен е било важно да се споменава, че съм българин. Не готвя много български ястия , но в моите менюта винаги е имало много кисело мляко, домати, печени чушки. Сега подготвяме един огромен проект – енциклопедия за кулинарни техники, която ще бъде около 5 000 страници. Вътре съм включил и сирене по шопски", споделя той. 

За кои знаменитости е готвил и какво съветва всички млади таланти, започващи пътя си - вижте в разговора му с репортера Божила Симова, оператор: Габриел Галчев, монтаж: Кубрат Аргилашки

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК