"Замръзналото кралство 2" чупи рекорд след рекорд

Анимацията се превърна в истински хит

26.11.2019 | 23:15 Редактор: Стефанка Митева

"Замръзналото кралство" се появи през 2013 година и се превърна в любим филм на много малки и големи зрители по света. Той стана най-касовата анимация за всички времена, печелейки близо 2 млрд. долара в световен мащаб.

Тази година се появи и "Замръзналото кралство 2". Още с премиерата си анимацията започна да чупи рекорд след рекорд. Филмчето спечели близо 358 млн. долара в световен мащаб и много лесно задмина конкуренцията в лицето на "Ангелите на Чарли", "Терминаторът" и "Доктор Сън".

Втората част на анимационния филм направи истински фурор и се превърна в анимацията, която събира най-много печалби в дебюта си на екран. Първото място се държеше от "Играта на играчките 4", който също излезе тази година и успя да събере около 240 млн. долара, пише tialoto.bg.

Освен това "Замръзналото кралство 2“ има най-касовата премиера на всички времена за анимация в страни като Китай, Япония, Германия и Испания. Само от тях филмчето печели близо 100 млн. долара. В Америка обаче заглавието се представя по-слабо. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК