"Физика на тъгата" на Тео Ушев с премиера в НДК

Зрителите ще могат да видят и концерт по Четирите годишни времена на Вивалди

17.11.2019 | 19:40 Редактор: Ивет Арабова

Филмът на Теодор Ушев "Физика на тъгата" с премиера в България. Лентата се излъчва тази вечер в Националния дворец на културата и е част от вечерта, посветена на аниматора под надслов "Нарисувай ми тъга." Зрителите ще имат първо възможността да гледат концерт по Четирите годишни времена на Вивалди. 

"Един проект на Токийския университет по изкуствата, в който се използва една доста нова, революционна технология, която синхронизира анимацията, изображението към начина, по който свирят музикантите", разказа Теодор Ушев.

"Физика на тъгата" е обсъждан и сред предложенията на Канада за наградите Оскар.

"Вълнувам се, защото това е първият филм, който е направен по романа. Когато Теодор Ушев ми писа преди повече от 8 години, че е прочел книгата, ние не се познавахме още. Всъщност това, което ни свързва е точно минотаварът и тъгата", сподели авторът на романа Георги Господинов.

Малко по-рано днес имаше и дискусия с приятели и почитатели на Теодор Ушев и Георги Господинов. В събитието бяха включени и откъси от книгата на журналиста от Bulgaria ON AIR Даниел Ненчев.

"Физика на тъгата" има осмо издание на български език. Тео Ушев спечели голямата анимация на фестивала в Торонто", каза Даниел Ненчев

Вижте повече в репортажа на Боряна Благоева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК