Теодор Ушев със специално видеообръщение от Токио

Режисьорът се връща в България за кино-концерта "Нарисувай ми тъга"

12.11.2019 | 19:13 Редактор: Стефанка Митева
Теодор Ушев със специално видеообръщение от Токио

Теодор Ушев и екипът от Япония, който ще пристигне за вечерта, посветена на българския аниматор в рамките на Киномания, отправиха специално видеообръщение от Токио. 

В момента Теодор е в Страната на изгряващото слънце, а в България ще пристигне за кино-концерта, който ще премине под наслов "Нарисувай ми тъга". Събитието ще се проведе в зала 1 на НДК на 17 ноември от 19:00 ч. 

Във видеото Ушев е в компанията на екипа от Токийския университет в Япония, които споделят и първите научени думи на български език. 

Продуцентите от Токио ще осигурят специален софтуер за кино-концерта по "Четирите годишни времена" на Вивалди, който ще синхронизира ритъма на картината и живата музика, която се изпълнява. 

Музикалното удоволстие за публиката в зала 1 ще поднесат музикантите от ансамбъл "Куарто" със солист Иван Пенчев. Във втората част от вечерта зрителите ще могат да гледат единствената прожекция за България на най-новия филм на Теодор Ушев – "Физика на тъгата" (по едноименния роман на Георги Господинов). Филмът вече има 6 награди от фестивали в Торонто, Ванкувър, Отава и Монреал.

Кадър: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК