Кои са градовете с най-лошите пътища в света?

В челната тройка на Световния икономически форум има и европейска столица

06.11.2019 | 15:10 Редактор: Василена Василева
Кои са градовете с най-лошите пътища в света?

Световният икономически форум ежегодно предоставя информация за икономиката в света, която включва и анализ на състоянието на пътищата. Този път става дума за трите града с най-лошите пътища, движението по които е не само трудно, но дори опасно.

Нуакшот, Мавритания

Пътната мрежа на Мавритания е с обща дължина от 10,6 хиляди километра, от които само 3000 са асфалтирани. Африканската страна с площ от 1 милион кв. км, има доста слаба икономика, което прави невъзможно поддържането на пътната мрежа на добро ниво, да не говорим за изграждането на нови.

В столицата Нуакшот почти няма пътна настилка с добро качество. Съответните служби извършват само поддръжка на пътната мрежа на минимално ниво, което не включва ремонтни дейности и създаване на необходимата инфраструктура.

Шофирането е опасно за хората, както и пътуващите с градския транспорт, който представлява малки маршрутки със 7 места. С най-лошо качество е пътят от Нуакшот до село Росо. Той е с дължина 203 км и се простира през напълно пусти места, където дори никой няма да може да помогне, ако нещо се случи.

Орхей, Молдова

Сред страните в Европа през последните няколко години най-тъжна е ситуацията в Молдова, където по-голямата част от пътната мрежа е в плачевно състояние. Причината за това е своеобразната държавна политика, резултатът от която е пълна липса на контрол върху изпълнителите, на план за развитие на инфраструктурата, както и особеният климат. Последиците от това са нарушение на технологиите по време на строителството на пътищата и техния ремонт.

Продължението четете в Automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК