Кристоф Ламбер за Bulgaria ON AIR: Славата няма цена, самотата е избор

Френско-американската кинозвезда със специално интервю

14.10.2019 | 09:30 Редактор: Тодор Петров

Френско-американската кинозвезда Кристоф Ламбер пристигна у нас, за да оглави журито на фестивала "Синелибри" и да връчи голямата награда. Актьорът даде специално интервю за Bulgaria ON AIR. С Шотландския боец се срещна Теодора Георгиева. 

Ламбер призна, че книгата му дава по-голяма свобода от филма, защото когато четеш книга, може да се отдадеш на собственото си въображение. Имаш много по-широко зрително поле, докато във филма имаш бюджет, с който трябва да се съобразяваш, убеден е той.

"В книгата мога да направя всичко което искам. Аз съм този, който решава какво да има в една книга. Има повече свобода в книгата. Първата ми книга ще бъде екранизирана от мен. Това ще бъде първият и може би единственият ми филм като режисьор. Да се занимаваш с едно и също нещо една година е трудно за мен", сподели Ламбер.

Бащата на известния актьор е искал той да стане банкер. Още на 11 години Кристоф осъзнава, че иска да бъде банкер и играе първите си роли. 

"На 18 години баща ми ми каза: Защо не се захванеш с истинска професия. Работих в банка в Лондон, за да му доставя удоволствие. Банката е интересно място, но не беше нещото, което искам да развивам. Заминах за Париж и казах на баща ми, че ще се опитам да стана актьор", разказа актьорът.

Получава двугодишен срок от баща си, но година и половина се отдава на нощен живот във френската столица. След това започва да обикаля по кастинги за актьори в продуцентските къщи. През това време работи в магазин, за да се прехранва. 

"Отидох на театрални курсове и там попаднах на преподавател, който ми каза: Теб ще те представя тази година на Консерваторията. За баща ми това беше "уау". Той ми даде още 3 години време. Не разбирах какво точно се учеше, но попаднах на невероятни хора", каза още Ламбер за зрителите на Bulgaria ON AIR.

Правил е много лични жертви за някои от ролите. Не е жертва, че трябва да качи 30 килограма за една роля, смята актьорът. По думите му обаче любовните отношения са много трудно. 

"Не съжалявам за нищо, защото съжалението е минало, а миналото не може да се върне. Бъдещето не го познаваме, живея сега - в настоящето. Славата няма цена. Самотата е избор. Искат от мен автограф или селфи, правя го с удоволствие. Ще си стоя вкъщи, ако не искам да го правя", откровен е известният актьор.

Гледайте видеото с цялото интервю.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК