България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Кристоф Ламбер гостува в София за 5-ото издание на "Синелибри"

Събитието е единственото, което обединява в себе си киното и литературата

19.09.2019 | 10:42 Редактор: Юлия Христова

Кино и литературни знаменитости от Швеция, Румъния и Италия ще партнират на Кристоф Ламбер в международното жури на "Синелибри". Петото му издание ще продължи между 5 и 20 октомври.

Популярният актьор и продуцент Кристоф Ламбер е тазгодишният председател на журито. В него е също известният шведски писател и журналист Давид Лагеркранс, създал три продължения на култовата трилогия "Милениум". Лагеркранс ще се срещне с българската публика на 12 октомври в клуб "Перото" в НДК.

"Гордеем се, че успяхме да се утвърдим. Това е единственият фестивал, който обединява кино и литература в себе си", каза в студиото на "България сутрин" организаторът му Жаклин Вагенщайн.

Поредното издание ще включва 55 заглавия, а откриването ще е в зала 1 на НДК с новия филм на Роман Полански - "Офицер и шпионин".

Фестивалът ще се проведе и в още 5 града в страната. 

"Има награден фонд, 11 филма влизат в основната конкурсна програма. Успяхме да привлечем интересни гости, които милеят и работят в сферата на киното и литературата. Организацията е мащабна, сложна и отговорна, a гостите са винаги предизвикателство", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ до този момент обратната връзка е изцяло позитивна.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК