Юбилейното издание на "Уудсток" се отмени заради липса на инвеститор

Пет десетилетия по-късно споменът все още е жив

16.08.2019 | 15:00 Редактор: Ралица Братанова

Три дни музика и спокойствие. Фестивалът "Уудсток" е всичко това в продължение на половин век. Пет десетилетия по-късно споменът все още е жив в съзнанието на участващите в него. 

Тази година обаче събитието, превърнало се в символ на хипи движението, беше отменено заради липсата на инвеститори.

Лятото на 1969 година, местността Уайт Лейк на километри от Уудсток, щата Ню Йорк събира хиляди младежи. Цялото събитие се провежда на площ от 600 акра във фермата на Макс Ясгур. 

Очакванията са да дойдат 50 хиляди, а пристигат около 450 000 души. Разпъват палатки, паркират каравани, споделят си храната и водата и прекарват три дни, изпълнени с музика и спокойствие. 

Фестивалът се превръща в традиция, а през годините на сцените се качват знаменитости като Джанис Джоплин, Джо Кокър Сантана и други. 50 години по-късно спомените все още са живи. 

Ник и Боби са млада влюбена двойка. Но когато фотограф ги улавя с фотоапарата си да се прегръщат увити в одеало, мигновено се превръщат в част от историята. Днес те отново са заедно. Вече са на по 70 години и споделят, че не си спомнят момента на заснемането. 

Половин век по-късно отново идват на знаковото място, за да усетят отново тръпката. Гледайки снимката обаче, спомените нахлуват в съзнанието. 

И двамата са категорични, че светът се нуждае от "Уудсток". Хубави сомени пазят и много други, които са имали късмета да се докоснат до такъв тип събитие и да уловят духа му.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК