Туристите в Париж започват да пречат на местните

Градът се посещава от 25 млн. души годишно

20.07.2019 | 12:25 Редактор: Елена Несторова
Туристите в Париж започват да пречат на местните

Всеки ден по бул. "Сен Мишел“ в близост до катедралата "Нотр Дам" в сърцето на Латинския квартал в Париж автобуси стоварват стотици туристи. Въоръжени със селфи стикове, те пречат на трафика и се сблъскват с местните, които се опитват да продължат по ежедневните си задачи.

"Сен Мишел е типично туристическо място и в някои вечери става много трудно. Има толкова много туристи, че могат да са много шумни“, коментира  Арналдо Гомес, който живее в района от 1974 г. 

Парижаните са свикнали с туристите, но масовият туризъм, в който групите се движат заедно, започва да дразни жителите на Града на любовта, особено около забележителности като Нотр Дам, Айфеловата кула и Лувъра.

Въпреки че реакцията срещу такива туристи не е толкова силна като тази във Венеция и Барселона, мнозина във френската столица призовават местните власти да започнат да управляват по-добре потока от хора, пише Investor.bg .

В Париж се стичат около 25 млн. туристи годишно или над 10 пъти повече от населението на града, което го поставя точно след Банкок и Лондон в световните класации. Миналата година градът привлече 83 млн. евро директни приходи от т.нар. „туристически такси“. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК