Малките коли се завръщат

Все още не е достигнат пика на популярността на SUV возилата

22.04.2019 | 23:05 Редактор: Зорница Костадинова
Малките коли се завръщат

SUV моделите са предпочитаният избор на купувачите в цял свят от доста време насам. Допреди 20 години колите с претенции за по-сериозна проходимост бяха любими на фермерите и ловците, но след това тази мода стъпи и на нормалните пътища и оттогава насам става все по-популярна.

И все още не сме достигнали пика на популярността на SUV возилата, особено що се отнася до премиум сегмента – в следващите няколко години там ни очаква впечатляващ ръст.

В същото време автомобилните производители лансират нови и нови SUV модели, а маркетинговите им директори притеснено споделят, че все още има незаети ниши на пазара, където могат да се позиционират нови SUV модели.

Автомобилната индустрия, дизайнерите, които се трудят за нея и някои анализатори все още не могат да дадат конкретен отговор накъде ще поемат вкусовете на купувачите, когато SUV манията отмине. А и едва ли някой сега ще се наеме да прогнозира една толкова сериозна промяна, която, когато настъпи, ще промени физиономията на цялата индустрия.

Какво обаче ще се случи с тези пазарни сегменти, които се оказаха засенчени от ръста на SUV моделите? 

Научете повече в automedia.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК