Nissan изрази готовност да подкрепи възстановяването на "Нотр Дам"

По този начин компанията се стреми да подобри отношенията си с френското правителство

20.04.2019 | 09:00 Редактор: Ралица Братанова
Nissan изрази готовност да подкрепи възстановяването на

Поредна корпорация заяви готовност да подкрепи финансово възстановяването на катедралата Нотр Дам. Японският производител на автомобили Nissan ще дари 100 хил. евро за възстановяването на парижката катедрала. По този начин японската компания се стреми да подобри отношенията си с френското правителство и партньора Renault след ареста на бившия председател на алианса Карлос Гон, пише Bloomberg.

Действията на Nissan са израз на „признание към партньорството и солидарност със служителите на Renault и народа на Франция“, обяви в петък японската компания. Базираният в Йокохама производител се присъедини към компаниите и бизнесмените, които дариха 1 млрд. долара за реконструирането на един от символите на френската столица и Европа след пожара от 15-и април.

Nissan и Renault се стремят да се справят с трудностите след ареста на Гон, който в момента се намира в затвор в Токио и има повдигнати обвинения за измама и финансова злоупотреба. Самият той твърди, че е невинен.

Скандалът около ареста на Гон разтърси дългогодишния съюз между двете автомобилни компании и засили съмненията за корупция по високите етажи на мениджмънта. Месеци преди ареста на Гон се появиха страхове в Япония, че френската държава ще засили влиянието си в алианса за сметка на Nissan. Френското правителство е най-големият акционер в Renault.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК