Ще има бум на огъващи се телефони до 2023 г.

Samsung и Huawei вече показаха своите първи предложения в тази категория

10.04.2019 | 07:00 Редактор: Зорница Костадинова
Ще има бум на огъващи се телефони до 2023 г.

Огъващите се телефони ще представляват 5% от пазара на висок клас смартфони до 2023 г., сочи доклад на Gartner, цитиран от ZDNet.

Gartner прогнозира, че огъващите се телефони ще достигнат 30 млн. бройки до 2023 г. Компанията очаква да има бум, а след това ще има забавяне на пазара. Част от производителите на мобилни устройства, като Samsung и Huawei, вече показаха своите първи предложения в тази категория.

По думите на Роберт Коза, анализатор от Gartner, компанията очаква огъващите се телефони ще се ползват като традиционните, а разгъването им няма да е толкова често. 

"През следващите пет години очакваме огъващите се телефони да останат нишов продукт заради някои предизвикателства при производството. В допълнение към покритието на екрана, цената е бариера, макар че очакваме тя да спадне с времето. В момента струващите 2000 долара огъващи се телефони са свързани с твърде големи компромиси, дори и за най-ранните потребители на технологиите“, коментира още експертът.

През 2019 г. продажбите на мобилни телефони ще достигнат 1,8 млрд. бройки, което е с 0,5 на сто по-малко спрямо година по-рано, пише investor.bg.

При високия клас телефони спадът ще продължи, прогнозира Gartner.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК