Oткриха Toyota Corolla на милион километра в Полша

Най-големият проблем на колата е остарялата каросерия

31.03.2019 | 10:30 Редактор: Ралица Братанова
Oткриха Toyota Corolla на милион километра в Полша

Въпросът "Кой е най-надеждният автомобил?" винаги поражда спорове, но е факт, че малко марки могат да се похвалят как колите им минават 1 млн. км. без сериозни повреди. Поредният пример е Toyota - в Полша откриха прилично изглеждаща Corolla, чийто пробег е 999 992 км.

Местното издание Auto Swiat съобщава, че бялото комби (поколение E120) е произведено през 2003 г. Машината е оборудвана с 1,6-литров бензинов мотор 3ZZ-FE и механична скоростна кутия. Тя е карана без прекъсване 16 години като фирмен автомобил за превоз на товари и изобщо не е жалена, предава Automedia.

Собствениците на колата обаче са я поддържали качествено, като на всеки 15 000 км тя е минавала нужното сервизно обслужване. За 16 години се е наложило 2 пъти да се смени съединителя и веднъж корпуса на скоростната кутия, но двигателят е оригиналният и не е ремонтиран основно.

Най-големият проблем на колата е остарялата каросерия. По калниците ясно си личат следите от ръжда, която става все повече. Пластмасовите детайли в салона, както и седалките също не са в добро състояние, но това е напълно логично с оглед възрастта на автомобила.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК