Дават за скрап един от суперавтомобилите на принца на Катар

Не е ясно кой е разбил неговия Koenigsegg в Мексико

30.03.2019 | 10:40 Редактор: Бойко Димитров
Дават за скрап един от суперавтомобилите на принца на Катар

Един от суперавтомобилите на принца на Катар ще бъде даден за скрап. Става въпрос за модела Special One на шведския производител Koenigsegg. Рядката кола е направена в само 6 бройки. Това съобщи automedia.bg.

Според информациите хиперавтомобилът е бил разбит в Мексико. Снимки на катастрофата се появиха в социалните мрежи. Ако се съди по фотосите, водачът на колата не се е справил с нейното управление и се е ударил в стълб край един от централните булеварди на мексиканската столица.

В резултатът на сблъсъка сериозно е пострадала предницата на автомобила, най-вече от страната на пътника до шофьора. Щети има и по задната част на машината.

Добрата новина е, че няма пострадали при инцидента. Лошата е, че повредите са доста сериозни и все още не е ясно дали ще може да бъдат отстранени, тъй като това ще струва доста пари. За тази суперкола се знае, че е била купена от Ан Ал-Тани, син на емира на Катар, като по негово желание е боядисана в светлосиньо. В този цвят са и останалите коли в колекцията на принца.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК