В Русия посрещнаха Ким Чен Ун с цветя, хляб и сол

Предстои му среща с Владимир Путин във Владивосток

24.04.2019 | 13:24 Редактор: Зорница Костадинова
В Русия посрещнаха Ким Чен Ун с цветя, хляб и сол

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна с частния си влак в Русия. След седем часово пътуване, бронираният влак на Ким Чен Ун спря за кратка почивка на граничната гара "Хасан" в руския Приморски край. Севернокорейският лидер беше посрещнат по стар руски обичай – с хляб и сол, символизиращи гостоприемството, и с огромен букет цветя. 

След кратка разходка в града Ким Чен Ун отпътува за Владивосток, където трябва да се срещне с Владимир Путин. Това е не само първата визита на Ким в Русия, но и първата му среща с руския лидер. Двамата трябва да обсъдят ядреното разоръжаване на Пхенян – въпрос, по който севернокорейският лидер не успя да постигне консенсус при втората си среща с американския президент Доналд Тръмп в Ханой.

Във Владивосток Ким Чен Ун ще бъде посрещнат при безпрецедентни мерки за сигурност. Срещата му с Путин е предвидено да се проведе в Далекоизточния федерален университет в града. Сградата на учебното заведение е блокирана от няколко дни, а всички хора и коли, влизащи и излизащи от кампуса, са подложени на щателно претърсване.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК