Пирамида за милиарди: Издирват българката, обвинена във финансови измами в САЩ

Срещу Ружа Игнатова са повдигнати четири обвинения

10.03.2019 | 21:23 Редактор: Василена Василева
Пирамида за милиарди: Издирват българката, обвинена във финансови измами в САЩ

Без следа от българката Ружа Игнатова, вече обвиняема за крупна измама с милиарди долари чрез фалшива криптовалута. Срещу нея са повдигнати четири обвинения в Съединените щати. А брат ѝ, сочен за лидер на престъпната група, е арестуван на летището в Лос Анджелис, докато се опитвал да се качи на полет за България.

Кралицата на криптовалутите. Това прозвище си спечели 38-годишната Ружа Игнатова. Тя и брат ѝ са обвинени в създаване и ръководене на финансова пирамида за милиарди долари чрез продажба на фалшива криптовалута OneCoin. 

Двамата притежават и едноименна компания. 

В продължение на няколко години Игнатова убеждавала клиентите си в прозрачността на фирмата. 

Ружа и брат ѝ Константин подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск. В обвинителния акт на федералната прокуратура в Манхатън се посочва, че компанията за криптовалута е основана изцяло на лъжа и измама. И така обвиняемите забогатявали. 

Само за две години семейство Игнатови имат печалба от над 2 и половина милиарда долара. Ружа е обвинена в пране на пари, присвояване и измама. Ако бъде призната за виновна, може да получи до 65 години затвор. А срещу брат ѝ Константин, който вече е арестуван, е повдигнато само едно обвинение. 

Ружа Игнатова е в неизвестност от 2017 година. Обявена е за издирване с международна заповед за арест от прокуратурата в Германия. 

А разработената от нея криптовалута OneCoin е обект на разследване и във Великобритания, Ирландия, Италия, Канада, Украйна, балтийските държави, Китай. 

Миналата година бяха обискирани офиси на OneCoin в София.

Харесайте ни във Facebook ТУК.