Превозвачите все още са притеснени, че пакетът "Макрон" ще ги доведе до фалит

Глобите са в размер на хиляди евро и щели да се отразят на заплатите им

06.06.2018 | 19:20 Редактор: Василена Василева
Превозвачите все още са притеснени, че пакетът

Договорените само преди два дни отстъпки от пакета "Макрон", който пряко засяга дейността на българските превозвачи, ще ограничи бизнеса им дори повече отколкото мерките, предлагани от президента на Франция Еманюел Макрон. Според част от собствениците на транспортните фирми, българските чиновници в Европейския парламент са подведени.

Шофьорите могат и да не се прибират в родните си държави, ако прекарват задължителните си почивки на лицензирани паркинги с жива охрана, камери и нужните санитарни условия. Ако такива няма, на третата седмица от престоя си в Европа, трябва да се приберат. 

Според част от превозвачите промените ще ги притиснат до ръба на фалита, защото глобите са в размер на хиляди евро и ще се отразят на заплатите им. 

Друг член в т.нар. пакет "Мобилност" предвижда задължението на фирмите камионите да отпътуват и да пристигат в България задължително натоварени със стока. 

Според превозвачите, проблемите трябва да се решат, а политиците да минат на надпартийно ниво, защото транспортният бизнес у нас съставя 17% от БВП на България.