Принц Любомирски - фотографът, запечатал сватбата на Хари и Меган

Пред обектива му са заставали знаменитости от ранга на Джулия Робъртс, Никол Кидман, Кейт Хъдсън и Натали Портмън

22.05.2018 | 18:45 Редактор: Велислав Филипов
Принц Любомирски - фотографът, запечатал сватбата на Хари и Меган

Той е известен моден и портретен фотограф. Пред обектива му са заставали едни от най-големите световни знаменитости. Негови са снимките от приказната сватба на принц Хари и Меган Маркъл, запечатали голямата им любов. Той е Алекси Любомирски – фотографът с благородно потекло.

Пред обектива му са заставали знаменитости от ранга на Джулия Робъртс, Кейт Хъдсън, Натали Портмън, Сара Джесика Паркър, Дженифър Анистън, Никол Кидман, Бионсе, Дженифър Лопес. 38-годишният Алекси Любомирски работи за едни от най-големите световни модни и лайфстайл списания.

Връх в неговата кариера обаче е приказната кралска сватба на принц Хари и Меган Маркъл. Негово дело са двата официални годежни портрета на влюбената двойка, за които фотографът споделя, че не може да спре да се усмихва, когато ги гледа толкова щастливи заедно. 

Той запечатва и първите моменти след венчавката на Хари и Меган. Алекси и съпругата му са гости на събитието.

Баща му го запалва по фотографията още като дете. Тя се превръща в негова страст, а след това и в професия. Изучава модна фотография в университета в Брайтън. 

Алекси Любомирски е известен филантроп. Той е посланик и активист в благотворителни организации, помагащи на живеещите в крайна бедност. 

Алекси и съпругата му живеят в Ню Йорк. Имат двама сина. Роденият в Англия фотограф е наследник на могъщо полско семейство, удостоено с наследствена княжеска титла. Титлата на фотографа е Негова светлост принц Алекси. 

Израснал е обаче в Ботсвана. През 2014 Любомирски издава книга "Бележки за малкия принц" , посветена на синовете му. Алекси е веган и медитира по два пъти на ден.