Дългоочакваният ден дойде! Меган ще каже "да" на принц Хари

Сватбената церемония ще е в Уиндзорския замък

19.05.2018 | 10:15 Редактор: Василена Василева
Дългоочакваният ден дойде! Меган ще каже

Дългоочакваният ден дойде - британският принц Хари днес сключва брак с бившата американска актриса Меган Маркъл.

Сватбената церемония ще е в Уиндзорския замък, във внушителния дворцов параклис "Сейнт Джордж", построен през 15-и век. На нея са поканени 600 души, съобщиха световните информационни агенции.

Церемонията ще води преподобният Дейвид Конър, настоятел на храма "Сейнт Джордж". Кентърбърийският архиепископ Джъстин Уелби, духовен водач на Англиканската църква, ще води размяната на обетите.

Принц Чарлз ще отведе булката до олтара, тъй като баща й претърпя тази седмица сърдечна операция.
След сватбената церемония младоженците ще преминат с каляска по улиците на града, ескортирани от Кралската кавалерия.

Кралица Елизабет Втора ще даде обеден прием за младоженците и 600-те им гости в Уиндзорския замък. След него принц Хари, Меган Маркъл и кралското семейство ще позират за официалните снимки, за които е поканен фотографът Алекси Любомирски.

Принц Чарлз, бащата на младоженеца, организира вечерта частен прием за семейството и 200 близки приятели във Фрогмор хаус, имение от 17-и век на около километър от замъка Уиндзор.

Принц Хари, който е на 33 години, е шести поред за наследяване на британския трон. Маркъл, която е на 36 г., е разведена, майка й е афроамериканка, а бащата бял. За мнозина сватбата е като приказка. За някои тъмнокожи британски граждани тя е доказателство за разчупването на бариерите в съвременна Великобритания, отбелязва Ройтерс.