Лекарят, сблъскал се първи с трагедията в Хитрино: Такова нещо не съм виждал

Медицинските лица реагираха адекватно и професионално, посочи пред Bulgaria ON AIR директорът на болницата в Шумен

12.12.2016 | 18:17
Лекарят, сблъскал се първи с трагедията в Хитрино: Такова нещо не съм виждал

Десетки пожарникари, полицаи и парамедици продължават да работят по преодоляването на създалата се ситуация.

Д-р Тодор Манев от реанимацията на болницата в Шумен е един от първите посрещнал пострадалите. 

Разказва, че не е виждал подобно за 30-годишния си стаж.

"Никога такова нещо не се е случвало-такава голяма авария. Работел съм и в други градове, но такова нещо не съм виждал. Толкова много пострадали на едно място, тежко болни и с комбинирани травми", посочи пред камерата на Bulgaria ON AIR д-р Манев. 

Той споделя, че със смъртта никога не може да се свикне. 

"С това нещо никога не се свиква, колкото и опит да имаш, колкото и хора да си видял в такова състояние, винаги е много тежко емоционално", каза още д-р Манев.

Според директора на болницата служителите са реагирали адекватно и професионално в ситуацията.

"През цялото време сме в непрекъсната комуникация с министър Москов и с цялото ръководство на Министерство на здравеопазването. Организирахме цялата дейност на болницата по най-добрия начин. Имаме разписан план за действие при кризи, който беше въведен в действие веднага след като получихме сигнала. Колегите активираха целия си потенциал и се отнесоха абсолютно професионално в тази акция", посочи за Bulgaria ON AIR директорът на лечебното заведение.

От Министерството на здравеопазването обещаха финансова помощ за болниците, които приеха пострадалите от трагедията в Хитрино.  

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 7 години
Ехее док-торе ти ако беше видял на времето в ален мак кви пострадали имаше сигурно че до сега в психиятрията щеше да живееш къф доктор си па ти ??????? Сигнализирай за неуместен коментар