Жителите на Хитрино се събраха, искат да се приберат по домовете си

Имат нужда от лекарства, дрехи и да нахранят животните си

12.12.2016 | 13:28 Редактор: Тодор Петров
Жителите на Хитрино се събраха, искат да се приберат по домовете си

Жителите в Хитрино все още не могат да се приберат по домовете си, защото продължава изключително рисковата операция по обезопасяването на района и източването на дерайлиралите цистерни. 

На извънредно заседание правителството в оставка обсъжда мерки за справяне с последиците от трагедията. Хората в Хитрино чакат да бъдат допуснати в селото, а от полицията им е обещано, че ще бъде отворен прозорец около 14:00 часа, предаре репортер на Bulgaria ON AIR.

Жителите имат необходимост да вземат лекарствата си от своите домове, както дрехи и други лични вещи. Някои от тях държат да нахранят своите животни. Сред хората е и националният омбудсман Мая Манолова.

В 17:00 вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова ще даде актуална информация за ситуацията в населено място и колко точно са обезопасените цистерни.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк