Кметът на Хитрино настоява евакуацията да бъде отменена до два дни

Остават 9 цистерни за източване, продължава течът от единия вагон, разкри Нуридин Исмаил пред Bulgaria ON AIR

12.12.2016 | 08:12 Редактор: Тодор Петров
Кметът на Хитрино настоява евакуацията да бъде отменена до два дни

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви пред Bulgaria ON AIR, че ще настоява евакуацията в селото да бъде отменена до два дни. По думите му десетте дни, които бяха обявени за справяне с проблема, са прекалено много.

"Тези 10 дни са много за мен и за населението. С всеки следващ ден търпението им ще се изчерпва и напрежението ще се покачва. Вчера хората бяха изведени да си гледат животните с полицейски коли, може би и днешният ден ще бъде по същия начин", коментира кметът.

Той сподели, че се надява до края на деня да приключи източването на цистерните с взривоопасни вещества. Вчера в рамките на денонощието са източени 4 цистерни, а към момента остават още 9, стана ясно още от думите на Нуридин Исмаил.

"Продължава течът от единия вагон, това е най-големият проблем. Искат тази цистерна да остане последна, да се намали налягането и да се запуши изтичането", уточни кметът и добави, че няма нови сигнали за хора в неизвестност. 

"Ще започнем да канализираме нещата и да степенуваме нуждите, след като влезем в селото. Вече има много хора, които са готови да помогнат. Най-голямата ми надежда е държавата да помогне", каза още Нуридин Исмаил.

Кметът потвърди, че продължава разследването на трагичния инцидент и добави, че се притеснява от замърсяване на въздуха. Междувременно днес още един екип от специалисти ще направи оценка на щетите в Хитрино. 

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Цветан_Цветанов
преди 3 години
За сведение на кмета! ВСЕКИ ТОВАР (товарно превозно средство, което вози товар – влак, кораб, камион, самолет и др.) НЕ МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ НА ПЪТ БЕЗ НАПРАВЕНИ ЗАСТРАХОВКИ. Застраховките са: ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ, ОТГОВОРНОСТ НА ПРЕВОЗВАЧА, ЗАСТРАХОВКА НА ТОВАРА/КАРГО/, ЗАСТРАХОВКА НА ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО/КАСКО/ и др.. Свои застраховки трябва да има и ж.п. инфраструктурата/НКЖИ/. Когато паднаха двете кули през 2001 г. в Ню Йорк световните агенции веднага съобщиха, че застрахователя е АЛИАНЦ и че може да фалира, заради огромните суми, които трябва да изплати. Журналистите, изяснете този въпрос и го съобщете на кмета, а и на зрителите. Сигнализирай за неуместен коментар