Защо БСП няма да подкрепи Бюджет 2017?

БСП няма да бъде втора политическа сила, заяви в "Денят ON AIR" депутатът Георги Свиленски

16.11.2016 | 20:15
Защо БСП няма да подкрепи Бюджет 2017?

Бюджет, внесен от това правителство и предложен от това мнозинство, няма да бъде подкрепен от нашата парламентарна група. Ние ще изтеглим и предложенията, които сме подготвили между първо и второ гласуване, защото считаме, че този продукт, олицетворяващ политиките на правителството на ГЕРБ, трябва да си понесе съдбата.

Това каза в предаването "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Георги Свиленски.

"В момента оттегляме всички предложения, които сме направили по този бюджет. Ще има дебат, в който да можем да защитим нашите позиции и предложения пред обществото", заяви народният представител.

По думите му БСП имат друга визия за управлението на страната.

"Победата на Радев е победа и на г-жа Йотова, на БСП и всички български граждани, които искат да сменят до момента провежданите политики и това стана ясно на всички", настоя Свиленски. Той обясни, че левите са се обединили още на първия тур на изборите, защото България има нужда от силна левица.

Според него след тези резултати и след това поведение на ГЕРБ, едва ли БСП ще бъде втора политическа сила.

"Ние имаме много загуби през годините, знам как да поемаме и да носим тази отговорност. За нас това не е нещо ново", каза Свиленски.

Той посочи, че се задава се една политическа зима, през която партиите ще представят своите политически намерения и народът ще каже кой иска да го управлява.

Във връзка с премахването на плоския данък и връщането на прогресията, гостът посочи, че това предложение е било внесено още в началото на 43-тото Народно събрание и ще продължат да ги отстояват в следващия парламент, стига да получат подкрепата на българските граждани. 

Той каза, че са правени разчети и как точно ще се отрази отмяната на плоския данък и допълни, че по-справедливо от данъчното облагане няма. По думите му това означава, че тези, които получават повече доходи, ще плащат повече данъци и ще има съотносимост спрямо доходите, които получава човек.