Нинова се похвали: Проявихме мъдрост да издигнем надпартиен кандидат!

Европарите изтекоха в магистрали и кражби, обвини соцлидерката ГЕРБ

16.11.2016 | 16:00 Редактор: Василия Пейчева
Нинова се похвали: Проявихме мъдрост да издигнем надпартиен кандидат!

Макар спечелелият президентските избори Румен Радев да беше издигнат от Инициативен комитет, БСП припозна победата като своя, а партийната лидерка Корнелия Нинова призна, че социалистите се гордеят с нея.

"Ние спечелихме категорично тези избори заедно с народа си, защото нашата партия прояви мъдрост да издигне надпартиен кандидат, човек, който е доказал, че може да е обединител и че такъв ще и бъде и заради това го подкрепиха и млади, и средно поколение, и възрастни и от различни партии - ГЕРБ, ДПС, АБВ", похвали се тя по време на дебата за оставката на кабинета.

Според нея избирателите са проявили мъдрост като са избрали Радев, който е "достоен за президент".

"Ние се гордеем с тази победа, но за нас това не е повод да проявим агресия, защото не е достойно да риташ паднал човек", коментира още Нинова.

Тя смята, че две са основните причини, довели до загубата на ГЕРБ на вота. Една от тях е тоталното разминаване между проблемите на хората и политиките на партията на Бойко Борисов - българите се тревожат най-вече от безработицата и бедността, а кабинетът не е направил нищо в тази посока.

"Европарите изтекоха в магистрали и кражби, не създадохте икономическа база, родното производство, малкият и средният бизнес бяха смачкани, доходите не мърдаха, а бедността растеше", посочи Нинова.

По думите й другият важен въпрос за хората е справедливостта, каквато обаче няма.

"С реформата в образованието отнехте на хората възможността децата им да се учат, взехме парите от държавните училища и ги дадохте на частните, ударихте дъното, като променихте програмите. Със здравната реформа лишихте народа от възможност за здравеопазване, пратихте го на опашка", продължи с упреците соцлидерката.