Георги Първанов:Парламентът също е компрометиран

БСП и ГЕРБ не могат да сглобят ефективно правителство, заяви председателят на АБВ

15.11.2016 | 18:58
Георги Първанов:Парламентът също е компрометиран

Президентът Росен Плевнелиев започва консултациите по конституционната процедура след подаване на оставка. В тази връзка председателят на АБВ Георги Първанов коментира евентуална хипотеза, ако ГЕРБ и БСП, както заявиха, върнат проучвателния мандат, дали Първанов би приел такъв мандат, в който президентът Росен Плевнелиев трябва да връчи за трети-последни път, на някоя избрана от него формация.

Първанов каза, че в рамките на този парламент никой, включително и двете основни политически сили, не може да сглоби работещо ефективно правителство, така, че няма смисъл да се захващат.

"Парламентът, не само правителството, е компрометиран, когато говорим, че този политически модел е изхабен и изчерпан. Очевидно е, че това в най-голяма степен се отнася за парламента. Този парламент има рейтинг, колкото парламента по времето на Жан Виденов", посочи пред камерата на Bulgaria ON AIR председателят на АБВ.

С цел запазване на политическата стабилност БСП започнаха серия от срещи с останалите парламентарно представени партии в НС.