Политолог: Борисов явно знае повече за агнешките глави

Разликата в резултатите дава сила на новия президент, каза пред Bulgaria ON AIR Татяна Буруджиева

13.11.2016 | 19:00
Политолог: Борисов явно знае повече за агнешките глави

Сериозна е разликата. Това дава възможност да се признаят тези избори, защото обикновено са близки резултатите. Тази разлика дава една сила на новия президент, като мажоритарно избран, да започне да върши нещата, за които говореше в кампанията. Това каза пред Bulgaria ON AIR политологът Татяна Буруджиева.

По думите на друг политолог Антон Тодоров Борисов знае нещо повече от нас за агнешките главички и затова си позволи да говори за тях. 

"Представям си бъдещето на агнешките главички като едни хора, които след един справедлив процес ще бъдат вкарани на хладно и тихо място, където големи камъни ще правят малки камъни, а малките камъни-чакъл", посочи Тодоров.

Според Буруджиева, колкото по-бързо тръгнем към съдебна реформа, нещо, което новият президент обеща, колкото по-бързо вървим към справедливи процеси в сферата на високите етажи на властта, толкова по-бързо ще успеем да затворим раните по тази тема.

"Когато Първанов беше кандидат и после избран за президент на БСП, той назначи главен прокурор без един ден стаж като прокурор", посочи политологът Антон Тодоров и допълни, че не очаква сега да има различна ситуация. 

Буруджиева каза, че дава шанс на политиците, които заемат някакъв пост, независимо от коя политическа сила са.

"Искам да видя какво ще бъде назначението, но искам като гражданин да има промяна, защото докато не видим това нещо, който и да назначат, ще се изкушава да се прави на месия", заключи политологът Татяна Буруджиева.