Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Фондация "За нашите деца" подкрепи над 4 500 деца, родители и специалисти за 2023 г.

Хората все по-често изпитват нуждата да помагат, казаха Анна-Михаела Търнева и Антония Попова

26.01.2024 | 20:04 Редактор: Деси Николова

Кампания събра над 100 хил. лева в подкрепа на ранното детско развитие. Зад нея застанаха 80 компании и бизнеси. Мисията на организаторите е всяко дете да живее и да се развива в сигурна семейна среда.

"Ние сме се доказали като организация, която трайно подкрепя семейства и малки деца. За 2023 година успяхме да подкрепим над 4 500 деца, родители и специалисти. Именно нашите резултати са основното, което кара хората да подкрепят каузата и това, че самата кампания дава много различни механизми да се включат", разясни експертът от фондация "За нашите деца" Анна-Михаела Търнева в студиото на предаването "Директно".

Фондацията "За нашите деца" съществува вече над 30 години, подкрепила е повече от 25 хил. деца и семейства в неравностойно положение, както и деца лишени от родителска грижа. Част от основна дейност на организацията се извършва в центровете за обществена подкрепа, където екипът работи със семейства, за да бъде предотвратено изоставянето на деца.

"Все повече хора имат нужда да бъдат полезни и това, което виждаме в тази кампания е, че все повече служители имат необходимостта да доброволстват, имат нужда да се докоснат и да бъдат част от нещо значимо", допълни Антония Попова от "За нашите деца" пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.