България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Тази Коледа чудесата правите Вие" обединява бизнеса в името на децата

Над 400 хил. деца живеят в риск от бедност и социална изолация, заяви гостът

20.11.2023 | 08:17 Редактор: Ивета Велева

За 11-а поредна година фондация "За нашите деца" организира своята коледна кампания под надслов "Тази Коледа чудесата правите Вие!". Основна цел, която си поставят организаторите, е да вдъхновяват и да ангажират хората около мисията им - всяко дете да живее и да се развива в сигурна семейна среда.
Инициативата "Тази Коледа чудесата правите Вие!" има за цел да обедини социално отговорния бизнес, както и клиенти и служители на различни компании.

"Вече имаме сформиран екип, който е над 110 човека. Осигуряваме всяко дете да живее в щастлива семейна среда. Много фирми предприеха вътрешни инициативи като Коледа в офиса, подаряване на вещи, които са ненужни за някои от нас, но биха помогнали на децата", каза Антония Попова от "За нашите деца" пред Bulgaria ON AIR.

Различното тази година е, че дават възможност на различни бизнеси да очисляват процент от своите продукти и услуги, стана ясно от думите ѝ. Това е т.нар маркетинг с кауза, който искат да направят по-популярен, за да може всеки бизнес да бъде полезен с услугите или продуктите които предоставя,

"Над 400 хил. деца живеят в риск от бедност и социална изолация. В България сме на едно от първите места по детска смъртност", алармира Антония Попова в студиото на "България сутрин".

Фондацията "За нашите деца" съществува вече над 30 години, подкрепила е над 25 хил. деца и семейства в неравностойно положение, както и деца лишени от родителска грижа. Част от основна дейност на организацията се извършва в центровете за обществена подкрепа, където екипът работи със семейства, за да бъде предотвратено изоставянето на деца.

"Организацията работи много активно за популяризиране на дарителството. Хубавото е ,че много хора не просто участват в тази компания, а ни помагат да осъществим кампаниите и да се обединим. В последните години ставаме все по-щедри, има все повече доброволци които искат да се включат и да помогнат", завърши Попова.

Гледайте целия разговор във видеото.