Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Христо Панчугов: Коалицията няма общ дневен ред

Тупат се все повече противоречия, смята политологът

08.04.2022 | 23:30 Редактор: Калина Донкова

Политически драматична седмица - скандали заради поста на гуверньор на Българската народна банка, войната в Украйна, позицията ни за Северна Македония, парите за пътищата и още други теми.

Ситуацията изглжеда нажежена и заради няколко протеста у нас. Пред упралвяващите има няколко сериозни въпроса, но и похвала от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която даде зелена светлина на Плана за взъстановяване и устойчивост на България, след няколко редакции, които претърпя.

Започват да се трупат все повече противоречия, а коалицията няма общ дневен ред, върху който да стъпи, коментира в ефира на предаването "Директно" политологът Христо Панчугов.

По думите му войната в Украйна още повече пречи такъв общ дневен ред да бъде намерен и дори изважда на показ колко различаващи се са участниците в коалицията.

"В този смисъл, все повече започва да се говори за математическо мнозинство, както се правеше и в предишните парламенти. Все повече виждаме оттегляне на политическите партии от вземането на позиция", каза още Панчугов.

Вижте целия разговор във видеото.