Карикатурист: Много от политиците са дошли от улицата и тя си остава в тях

Според Ивайло Нинов политиците не разбират от самоирония

11.04.2023 | 20:43 Редактор: Петя Кръстева

Започва новото шоу на парламента - какво да очакваме?

И най-търпеливите ще загубят търпение след петите-шестите поред избори за две години. Това не е по силите на никой народ, но шоуто си е шоу. Tова заяви карикатуристът Ивайло Нинов пред "Денят ON AIR".

Творецът беше един от интелектуалците, които подписаха позиция до политическите партии с искане да бъде съставен редовен кабинет.

"Каквото можеха да направят обществените лица и фигури - го направиха. Топката е в полето на политиците. Отговорността е тяхна. В политиката трябва да има най-малко диалог и култура", подчерта той. 

Според него "голяма част от политиците са дошли от улицата, влезли са парламента със скъпите костюми, обаче улицата си е останала в тях".

"България образно казано се превръща в една огризка. В момента има пълна свобода на какво ли не в обществото. Едно време имаше цензура, която днес липсва. Отсъстващите критерии в областта на обществените изяви обаче също не е най-доброто нещо", смята гостът.

Пред Bulgaria ON AIR карикатуристът изтъкна, че политиците не разбират от самоирония. 

"Политиците сами си правят карикатурите, от мен се изисква само да ги следя. Трябва да има кабинет на всяка цена - не може безвремието да продължава толкова години", категоричен бе той. 

Гледайте целия разговор във видеото.