Патриот иска министър-председател от коалицията

Юлиан Ангелов заяви пред Bulgaria ON AIR, че партията е фактор, без когото не може да се сформира правителство

31.03.2017 | 09:10 Редактор: Жанета Нейкова
Патриот иска министър-председател от коалицията

Коалицията на Обединените патриоти днес ще проведе вътрешно коалиционна среща, в която ще се обсъдят приоритетите и целите им в управлението на държавата. Появиха се твърдения в медийното пространство, че Патриотите ще поставят условието министър-председател на България да не бъде Бойко Борисов, а някой от патриотичната коалиция.

Юлиан Ангелов от политическата формация заяви в студиото на "България сутрин", че официално такова решение все още не е взето, но подкрепя виждането.

"Министър-председател на България трябва да бъде човек от Обединените патриоти!" - посочи политикът пред Bulgaria ON AIR.

Ангелов коментира какви са приоритетите на коалицията в новото управление и подчерта, че Патриотите сега са фактор, без когото не може да се формира правителство. 

"Сега можем да реализираме политиките, които предлагаме. Ако искаме да ги осъществим, най-вероятно трябва да участваме в изпълнителната власт", твърди той.

По време на разговора се обърна внимание и на блокадата по границата с Турция, която Патриотите организираха. Прокуратурата се самосезира по чл. 169 и започна разследване по повод действията на политиците от формацията.

"Това не ни притеснява, не сме нарушили законите на България. Благодарение на Обединените патриоти партия ДОСТ не влезе в парламента", категоричен бе Ангелов.

Запитан защо някои представители на коалицията влизаха във вербална и физическа комуникация с някои от блокираните от Патриотите изселници на границата, сред които и възрастни жени, Ангелов отговори:

"Едностранчиво бяха представени репортажите от блокадата. Много хора бяха пропускани и това не беше показано".

Политикът коментира видеото с възрастната жена  и реакцията на Валери Симеонов спрямо нея, което се разпространи в медиите като твърди:

"Тази жена е минала оттам и е спряла. Появяват се двама души и започват да снимат с телефоните си, докато чакат да се появи провокация, която да бъде записана", заключи той.