България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Христо Иванов: РБ не се научи да представлява десните и плати с оставки

"Да, България" се фокусира върху общи действия срещу олигархията, заяви председателят на партията пред Bulgaria ON AIR

31.03.2017 | 08:44 Редактор: Тодор Петров
Христо Иванов: РБ не се научи да представлява десните и плати с оставки

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов заяви в "България сутрин", че от Реформаторския блок така и не са се научили как да представляват десните у нас.

"Начинът по който Реформаторският блок не успя да обедини тази общност са грешките, за които се плаща сега с тези оставки. Ако тези политически сили бяха удовлетворили очакванията на гражданите, те щяха да се вливат в тях", обясни гостът на Bulgaria ON AIR. 

Христо Иванов подчерта, че от "Нова република" са избрали в цялата си кампания да атакува неговата партия. По думите му "Да, България" е успяла да се въздържи от атаки към "Нова република" и ДСБ. 

"Има усилия да се намери формула демократичната общност да намери своето обединение. "Да, България" ще бъде фокусирана върху общи действия срещу олигархията. Отворени сме за взаимодействия с всеки, който иска да застане в сблъсък с българската мафия. Готови сме да водим всякакви разговори", обяви гостът в студиото на Лора Инджова. 

Запитан защо партията му се коалира за парламентарните избори със "Зелените" и ДЕОС Христо Иванов посочи, че това са политически сили, които не са влизали в управлението и това е било водещо.

"Не ни достигнаха много неща. Това е нова формация, която започна буквално от бял лист. Огромна част от хората нямаха опит в провеждането на такъв тип кампании. Имаше много неща, които трябваше да съобразим", обясни той неуспешния опит на "Да, България" да влезе в парламента. 

Христо Иванов коментира и действията на "Обединени патриоти" на границата с Турция, които не позволяваха на български изселници да влязат на наша територия:

"В политически смисъл се ограничаваха правата на български граждани да гласуват. Маниерът да се политизиарат подобни ситуации е изключително безотговорен. Съдът ще каже дали е незаконен. Напомниха сцените от Голямата екскурзия."

Вижте видео с целия разговор:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Генчо
преди 7 години
Много препоръки почна да дава, а реално е никой Сигнализирай за неуместен коментар